08 prosinca 2007

Kamion Kiper-Mercedes Benz Actros 4143-Bruder Igračka


Ova igračka je stigla kao poklon od Svetog Nikole.Zajedno sa šibom i slatkišima pored čistih čizmica na prozoru.
Pokloni zato što su djeca bila dobra,a šibe za slučaj da djeca ne postanu zločesta.
Sve u vezi ovog bloga je u biti počelo ovo ljeto na moru.Bili smo sa djecom na plaži ,kupali se i igrali u pijesku radeći neke pješčane kule i gradove,neke figurice iz onih plastičnih kalupa koje možete kupiti sa kompletom kantica i lopatica za igranje u pijesku.Tu su bili rak,riba,kuća,kamion,drvo i ostalo.
Igrajući se tako na plaži sin mi u jednom trenutku spazi nekog svog vršnjaka koji se igrao sa ovim istim Kamionom Mercedesom te sa Bagerom Cat Kiperom.Satima se nije odvajao od njih gledajući dječaka kako se igra sa pristojne udaljenosti.Nisam ga mogao odvojiti dugo vremena i tu je sve počelo...tata je rekao sam sebi...sine imati ćeš i ti takve igračke.Takav sinov pogled u te igračke i njegova zaljubljenost u bager i kamion...neopisivo!
No krenimo na ovaj Kamion Kiper Mercedes Actros 4143.
Ovaj Kamion Mercedes morao sam posebno naručiti u trgovini jer ga nije bilo,ali stigao je na vrijeme i u raspakiravanju poklona veselju nije bilo kraja.Iako sam mislio opisati ga odmah nakon otvaranja poklona,nisam uspio do njega doći od igranja.
Kamion Mercedes Benz Actros 4143 napravljen u mjerilu 1:16,dužine 540mm moćnog izgleda i snage za prijevoz velikog tereta što zemlje ili pijeska biti će zanimljiva igračka u kolekciji Bruder Igračaka moga sina.Uz sve bagere i kamion mixer ima pravu građevinsku firmu.
Moćni izgled ovom kamionu daje ova velika kipa za pijesak kao i kombinacija sa puno guma.Iako su stražnje gume tvornički spojene,gledajući sa strane uopće ne djeluje tako.Kao stvarna kopija pravog kamiona kipera pružit će djeci razonodu i veselje.


Mercedes Benz Kiper svojim velikim mogućnostima prijevoza velikih tereta kao i njihovo iskipavanje na željena odredišta već je ostvario nekoliko velikih i teških tura po našoj kući,a nadamo se i velikim turama po dvorištu i morskoj plaži kada za to dođe vrijeme.
Po kući je već prevozio razne igračke kao što su kockice,manji autići te još kojekakve figurice ponajviše iz kolekcije Papo Igračaka.Prilikom igranja najljepše je bilo samo iskipavanje prevoženog materijala,ali i njegovo utovarivanje za koje smo koristili Bager CAT Kiper.

Glavne funkcije ove igračke su prijevoz i kipanje raznog materijala koji koristimo u igri.Kod ovog kamiona je to vrlo lijepo napravljeno,posebno sa vratima na stražnjem dijelu velike kipe koja se sama otvaraju kad kipu podignemo i ono što smo vozili počne izlaziti van.Jednostavno i baš kao kod pravog kamiona.

Oni detalji što ga posebno ukrašavaju su velika signalna žuta svijetla na krovu kabine što označavaju prijevoz velikog tereta,njegov veliki sivi auspuh(dimnjak) te mnoštvo guma i lijepo uređena unutrašnjost kabine.

Tu dolaze i retrovizori koje pažljivim rukovanjem moramo postaviti na svoje mjesto,a isto tako ih možemo i sklopiti.
I kod ovog kamiona kabinu možemo preklopiti unaprijed te naš auto prijevoznik-mehaničar može prionuti popravku velikog mercedesovog motora.

Još da spomenem da u igri nazivamo ovaj Mercedesov Kamion Kiper "kamion 600 ton".